top of page

EEN KLASSIEKE PORSCHE KOPEN:
hoe voorkom je een 'kat in de zak'?

Het rijden van een klassieke Porsche is een beleving die uniek is en waar vele Porscheliefhebbers van genieten. Voor velen is het rijden in een bijzondere, sportieve Porsche op een mooie lente- of zomerdag een moment van pure ontspanning. Daarnaast vormt een echt goede klassieke Porsche ook een waardevolle investering. Maar als je zelf geen doorgewinterde techneut bent is het lastig te beoordelen welke auto's technisch gelijkwaardig zijn, zodat je geen appelen met peren vergelijkt. Bovendien worden auto's online vaak mooi gepresenteerd met strakke foto's, maar die zeggen helaas niets over de werkelijke staat van deze Porsches. 

 

Waarom 'volledig gerestaureerd' in de praktijk een verwarrende term is.
Sommige aspirant-kopers zoeken een volledig gerestaureerde Porsche, waaraan alles al is gedaan. Zij willen de zekerheid dat zij de komende jaren niet voor grote reparaties of restauraties komen te staan en willen op korte termijn gewoon lekker, zorgeloos rijden. Veel klassieke Porsches worden aangeboden als 'volledig gerestaureerd', maar waarom is de ene gerestaureerde de andere niet? Met onze meer dan 25 jaar ervaring in het restaureren van klassieke Porsches kunnen wij je helpen orde te scheppen in het aanbod van 'gerestaureerde' klassiekers. Maar ook als je een goede basis-Porsche zoekt, die je geleidelijk samen met ons in conditie wilt gaan brengen, zetten we je op het juiste spoor.

Waarom een prijsverschil ook een kwaliteitsverschil is

Laten we één ding voorop stellen: wanneer er een substantieel verschil is in prijs, dan is er een substantieel verschil in kwaliteit! Een Porsche is een complexe machine waar je veel sportief plezier van kunt hebben, mits deze in conditie is gehouden door de juiste mensen. Helaas komt bijna elke Porsche na verloop van tijd in een periode van verwaarlozing terecht, waarin vaak op ondeskundige manier aan de auto wordt 'geknutseld'. En ondeskundig knutselwerk leidt bijna altijd tot gevaarlijke situaties wanneer deze auto's weer in gebruik worden genomen door een nieuwe eigenaar. 

'Ik heb geen haast hoor'

We begrijpen het: je wilt niet over één nacht ijs gaan bij de aanschaf van een klassieke Porsche. Je neemt je dan ook voor er de tijd voor te nemen. Maar je weet ook hoe het in de praktijk gaat: als je eenmaal de beslissing hebt genomen een Porsche te gaan kopen, dan wil je er eigenlijk ook zo snel mogelijk van kunnen genieten. Toch is 'geduld' de belangrijkste factor bij een succesvolle aanschaf van een klassieke Porsche. Wees bereid wat langer te wachten totdat de juiste Porsche zich aandient. Met het huidige aanbod van klassieke Porsches en de wisselende kwaliteit ervan, kan het zomaar zijn dat we 10 tot 15 Porsches moeten gaan inspecteren, voordat we een potentieel geschikt exemplaar hebben gevonden. Maar juist in dit voortraject ligt de basis voor succes. Het voorkomt dat je later wordt geconfronteerd met hoge kosten voor reparatie van verborgen gebreken en daarmee het plezier van het hebben van een klassieke Porsche wordt bedorven. 

Het proces van aankoopbemiddeling: 5 stappen

In de zoektocht naar de voor jou perfecte Porsche doorloop je 5 stappen:

  1. Samen stellen we een profiel op van de Porsche die je zoekt (model, type, prestaties, verschijning, comfortniveau, etc.). Ook als je zelf nog niet echt een concreet beeld hebt van de Porsche die je zoekt of als je geen uitgebreide Porsche-kennis hebt, komen we vanzelf tot de kern aan de hand van de antwoorden die je geeft op de vragen die we je stellen. 

  2. Sportomotive schakelt het eigen netwerk in op zoek naar een geschikte Porsche en selecteert ook online advertenties van Porsches die voldoen aan het profiel. Onze jarenlange expertise stelt ons in staat om uit elke advertentie te kunnen filteren of de aangeboden auto voldoet aan de basisvoorwaarden. Als we een geschikte kandidaat-Porsche hebben gevonden, bespreken wij die uitgebreid met je.

  3. Op basis van deze informatie beslis je of je een voorinspectie op locatie wilt laten uitvoeren. Tijdens deze inspectie van ca. 1,5 uur krijgen wij een eerste indruk van de technische conditie van de auto, de onderhoudshistorie en het rijgedrag van de auto. De uitkomsten hiervan bespreken wij met je. Is de uitkomst negatief, dan gaan wij gewoon verder met onze zoektocht. Blijkt echter dat de Porsche het juiste potentieel lijkt te hebben, dan is het uitvoeren van een Care Scan in onze werkplaats in Goirle de volgende stap. Deze stap zetten we vanzelfsprekend alleen als de Porsche alles in zich lijkt te hebben om 'the one' te kunnen zijn.

  4. Wij zorgen ervoor dat de Porsche naar onze werkplaats in Goirle wordt getransporteerd, zodat wij een Care Scan kunnen uitvoeren op de auto. Hierbij wordt de auto op 195 punten gecheckt en aan de hand van de uitkomsten krijg je een totaalbeeld van de technische conditie van de auto. Dit is tevens het moment waarop je zelf de auto kunt bekijken en rijden.

  5. Indien je besluit de Porsche aan te schaffen, zorgen wij voor de verdere afwikkeling (onderhandeling, aankoop, tenaamstelling).

Wat kost aankoopbemiddeling?

Uiteraard hangen de uiteindelijke bemiddelingskosten samen met de hoeveelheid auto's die we moeten onderzoeken, voordat het tot een aankoop komt. Onze aankoopbegeleiding kent drie componenten:

  • Een uurtarief voor uren die gemaakt worden voor inspecties, reisuren en overleg (telefonisch, per email en persoonlijk). Ons uurtarief bedraagt 72,50, excl. BTW. Deze uren worden gefactureerd per kwartaal of verrekend met de aanschaffactuur als de aankoop van de auto binnen één kwartaal plaatsvindt.

  • De kosten van een Care Scan, deze bedragen 275,--, excl. BTW, inclusief transport van de auto naar Goirle en een uitgebreide rapportage.

  • Een eenmalige bemiddelingscourtage ter hoogte van 8% van het uiteindelijke aankoopbedrag. Deze wordt verrekend met de aanschaffactuur.

Werkzaamheden aan je nieuw aangeschafte Porsche

Afhankelijk van de uitkomsten van de Care Scan spreken wij met je af welke werkzaamheden aan de Porsche worden uitgevoerd en wanneer (dit kan gaan om onderhoud, eventuele reparaties, mogelijke revisie van motor of versnellingsbak of bijvoorbeeld (deel)restauratie van de auto). Voor deze werkzaamheden wordt door ons een offerte uitgebracht. De Porsche krijgt een eigen Care Plan, waarin het jaarlijks onderhoud en de met jou afgesproken werkzaamheden zijn opgenomen. 

Bel of mail ons als je onze begeleiding wilt inzetten bij het aanschaffen van een klassieke Porsche. 

 

Foto's onder:

Na een eerste inspectie op locatie wordt de kandidaat-Porsche getransporteerd naar onze werkplaats voor een uitgebreide Care Scan. Dit is een technische inspectie op 195 punten, waarvan de uitkomst wordt vastgelegd in een rapportage, zodat je precies weet in welke conditie de auto verkeert en wat ervoor nodig is om de Porsche nog verder te verbeteren. Indien je besluit de auto aan te schaffen, verzorgt Sportomotive het hele proces van facturatie, eventuele keuring en tenaamstelling.

De volledige onderhoudshistorie wordt gecheckt
De volledige onderhoudshistorie wordt gecheckt
press to zoom
Technische inspectie van de Porsche op 195 punten
Technische inspectie van de Porsche op 195 punten
press to zoom
Lakdikte wordt gemeten
Lakdikte wordt gemeten
press to zoom
Wij testen de auto uitgebreid op de weg
Wij testen de auto uitgebreid op de weg
press to zoom
bottom of page