EEN KLASSIEKE PORSCHE KOPEN: hoe voorkom je een 'kat in de zak'?

Het rijden van een klassieke Porsche is een beleving die uniek is en waar vele Porscheliefhebbers van genieten. Zeker in deze tijd, waarin veel niet mag, is het rijden in een bijzondere, sportieve Porsche op een mooie lente- of zomerdag voor velen een moment van pure ontspanning. Daarnaast vormt een echt goede klassieke Porsche ook een waardevolle investering. Maar als je zelf geen doorgewinterde techneut bent is het lastig te beoordelen welke auto's technisch gelijkwaardig zijn, zodat je geen appelen met peren vergelijkt.

 

Waarom 'volledig gerestaureerd' in de praktijk een verwarrende term is.
Sommige aspirant-kopers zoeken een volledig gerestaureerde Porsche, waaraan alles al is gedaan. Zij willen de zekerheid dat zij de komende jaren niet voor grote reparaties of restauraties komen te staan en willen op korte termijn gewoon lekker, zorgeloos rijden. Veel klassieke Porsches worden aangeboden als 'volledig gerestaureerd', maar waarom is de ene gerestaureerde de andere niet? Met onze meer dan 25 jaar ervaring in het restaureren van klassieke Porsches kunnen wij je helpen orde te scheppen in het aanbod van 'gerestaureerde' klassiekers. Maar ook als je een goede basis-Porsche zoekt, die je geleidelijk samen met ons in conditie wilt gaan brengen, zetten we je op het juiste spoor.

Waarom een prijsverschil ook een kwaliteitsverschil is

Laten we één ding voorop stellen: wanneer er een substantieel verschil is in prijs, dan is er een substantieel verschil in kwaliteit! Een Porsche is een complexe machine waar je veel sportief plezier van kunt hebben, mits deze in conditie is gehouden door de juiste mensen. Helaas komt bijna elke Porsche na verloop van tijd in een periode van verwaarlozing terecht, waarin vaak op ondeskundige manier wordt 'geknutseld'. En ondeskundig knutselwerk leidt bijna altijd tot gevaarlijke situaties wanneer deze auto's weer in gebruik worden genomen door een nieuwe eigenaar.

 

Care Scan brengt de technische conditie van een Porsche in kaart

Sportomotive heeft een Care Scan ontwikkeld, waarbij een Porsche op 195 punten wordt gecheckt. De uitkomst hiervan geeft de feitelijke staat van onderhoud van de Porsche weer. Een duidelijker uitgangspunt voor het nemen van een aankoopbeslissing kun je niet hebben. Bovendien weet je dan ook meteen wat je in de toekomst aan onderhoud kunt verwachten, zodat je met je nieuwe klassieker nooit voor onaangename verrassingen en hoge reparatiekosten komt te staan. De Care Scan wordt gedurende één dag uitgevoerd in onze werkplaats in Bavel, waar de auto op de brug zal worden beoordeeld, met aansluitend een rijtest. Een serieuze verkopende partij zal hier veelal geen problemen mee hebben. Mocht de verkoper hiermee toch niet akkoord gaan, dan kunnen wij op locatie een beknopte check uitvoeren om je technisch bij te staan. Maar een Care Scan sluit alle eventuele onderliggende kwalen uit en is altijd te prefereren boven een check op locatie. De kosten van een Care Scan (exclusief transport- en reiskosten) bedragen 195,--, excl. BTW. 

 

Bel of mail ons als je onze begeleiding wilt inzetten bij het aanschaffen van een klassieke Porsche. 

Transport
Transport

De Porsche arriveert in onze werkplaats voor een aankoop Care Scan

press to zoom
Care Scan
Care Scan

De auto wordt op 195 punten gechekt

press to zoom
Care Scan
Care Scan

de auto wordt op 195 punten gecheckt

press to zoom
Rapportage
Rapportage

Een uitgebreide rapportage van de technische staat van de auto volgt

press to zoom