top of page

EEN KLASSIEKE PORSCHE KOPEN:
hoe voorkom je een 'kat in de zak'?

Het rijden van een klassieke Porsche is een beleving die uniek is en waar vele Porscheliefhebbers van genieten. Voor velen is het rijden in een bijzondere, sportieve Porsche op een mooie lente- of zomerdag een moment van pure ontspanning. Daarnaast vormt een echt goede klassieke Porsche ook een waardevolle investering. Maar als je zelf geen doorgewinterde techneut bent is het lastig te beoordelen welke auto's technisch gelijkwaardig zijn, zodat je geen appelen met peren vergelijkt. Bovendien worden auto's online vaak mooi gepresenteerd met strakke foto's, maar die zeggen helaas niets over de werkelijke staat van deze Porsches. 

 

Waarom 'volledig gerestaureerd' in de praktijk een verwarrende term is.
Veel klassieke Porsches worden aangeboden als 'volledig gerestaureerd', maar waarom is de ene gerestaureerde de andere niet? Met onze meer dan 30 jaar ervaring in het restaureren van klassieke Porsches kunnen wij je helpen orde te scheppen in het aanbod van 'gerestaureerde' klassiekers. Maar ook als je een goede basis-Porsche zoekt, die je geleidelijk samen met ons in conditie wilt gaan brengen, zetten we je op het juiste spoor.

Waarom een prijsverschil ook een kwaliteitsverschil is

Laten we één ding voorop stellen: wanneer er een substantieel verschil is in prijs, dan is er een substantieel verschil in kwaliteit! Een Porsche is een complexe machine waar je veel sportief plezier van kunt hebben, mits deze in conditie is gehouden door de juiste mensen. 

Heb geen haast

We begrijpen het: je wilt niet over één nacht ijs gaan bij de aanschaf van een klassieke Porsche. Je neemt je dan ook voor er de tijd voor te nemen. Maar je weet ook hoe het in de praktijk gaat: als je eenmaal de beslissing hebt genomen een Porsche te gaan kopen, dan wil je er eigenlijk ook zo snel mogelijk van kunnen genieten. Toch is 'geduld' de belangrijkste factor bij een succesvolle aanschaf van een klassieke Porsche. Wees bereid wat langer te wachten totdat de juiste Porsche zich aandient. 

Het proces van aankoopbemiddeling: 5 stappen

In de zoektocht naar de voor jou perfecte Porsche doorloop je 6 stappen:

  1. Samen stellen we een profiel op van de Porsche die je zoekt (model, type, prestaties, verschijning, comfortniveau, etc.). 

  2. Sportomotive schakelt het eigen netwerk in op zoek naar een geschikte Porsche en selecteert ook online advertenties van Porsches die voldoen aan het profiel. 

  3. Wij voeren een voorinspectie op locatie uit (van ca. 1,5 uur). Dit geeft een eerste indruk van de globale technische conditie van de auto. 

  4. Blijkt dat de Porsche het juiste potentieel lijkt te hebben, dan is het uitvoeren van een Care Scan in onze werkplaats in Goirle de volgende stap. Hierbij wordt de auto op 195 punten gecheckt.  Dit is ook het moment waarop je zelf de auto kunt bekijken en rijden.

  5. Indien je besluit de Porsche aan te schaffen, zorgen wij voor de verdere afwikkeling (onderhandeling, aankoop, tenaamstelling).

Wat kost aankoopbemiddeling?

Uiteraard hangen de uiteindelijke bemiddelingskosten samen met het aantal auto's dat we gaan onderzoeken, voordat het tot een aankoop komt. Onze aankoopbegeleiding kent drie componenten:

  • Een uurtarief voor uren die gemaakt worden voor intake, verzameling data, short-list, inspecties, reisuren en overleg (telefonisch, per email en persoonlijk). 

  • De kosten van een Care Scan en transport van de auto naar Goirle.

  • Een eenmalige bemiddelingscourtage bij uiteindelijke aankoop van de auto

Werkzaamheden aan je nieuw aangeschafte Porsche

Afhankelijk van de uitkomsten van de Care Scan spreken wij met je af of, en zo ja, welke werkzaamheden aan de Porsche moeten worden uitgevoerd en wanneer (dit kan gaan om onderhoud, eventuele reparaties, mogelijke revisie van motor of versnellingsbak of bijvoorbeeld (deel)restauratie van de auto). Voor deze werkzaamheden wordt door ons een offerte uitgebracht. De Porsche krijgt een eigen Care Plan, waarin alle werkzaamheden en het periodiek onderhoud voor jouw Porsche is opgenomen. 

Bel of mail ons als je onze begeleiding wilt inzetten bij het aanschaffen van een klassieke Porsche. 

 

Foto's onder:

Na een eerste inspectie op locatie wordt de kandidaat-Porsche getransporteerd naar onze werkplaats voor een uitgebreide Care Scan. Dit is een technische inspectie op 195 punten, waarvan de uitkomst wordt vastgelegd in een rapportage, zodat je precies weet in welke conditie de auto verkeert en wat ervoor nodig is om de Porsche nog verder te verbeteren. Indien je besluit de auto aan te schaffen, verzorgt Sportomotive het hele proces van facturatie, eventuele keuring en tenaamstelling.

bottom of page