OVER ONS

Brigitte Broer

 

Zo'n 25 jaar geleden kocht ik mijn eerste Porsche. Een 356A Coupe uit 1958. De eerste 7 jaar reed ik er voor mijn bedrijf dagelijks mee, zomer en winter. 's Avonds verwisselde ik mijn mantelpak voor een overall en leerde ik mijn 356 te onderhouden. De Porschekoorts sloeg toe: ik besloot mijn mantelpak aan de wilgen te hangen en samen met Stefan werk ik nu inmiddels alweer meer dan 20 jaar met veel plezier aan klassieke Porsches. Momenteel rijd ik met een grote grijns op mijn gezicht in een Porsche 914 1.7. die wij recentelijk een unieke motorconversie hebben gegeven (meer info over deze conversie vind je op deze site). Naast mijn werk in de werkplaats verzorg ik ook de marketing en verkoop binnen Sportomotive.

Stefan de Beer

 

Van jongs af aan heb ik een bovengemiddelde fascinatie voor techniek en in het bijzonder voor het merk Porsche. Na mijn studie tot auto-ontwerper, heb ik me gedurende 20 jaar bedrijfsmatig beziggehouden met het restaureren, prepareren en verkopen van klassieke Porsches. Alle typen passeerden hier de revue, van straatauto tot competitieauto. Porsches zijn stijliconen. Tijdcapsules, waarmee je een stap doet in het gouden tijdperk van de sportauto. Daarom vind ik het zo belangrijk om deze auto's te conserveren en ervoor te zorgen dat ze op de weg blijven. Samen met Brigitte en Dennis richt ik me ook op het ontwikkelen en implementeren van de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat geen enkele milieuzone nog een belemmering vormt voor een klassieke Porsche.

Dennis Rikken

 

Al heel jong begon mijn fascinatie voor autotechniek. Ik wilde weten hoe alles precies werkte. Na mijn opleiding Autotechniek volgden vele jaren van stages en specialistische opleidingen. Na 8 jaar aan moderne auto's te hebben gewerkt, ontdekte ik de extra dimensie die het werken aan klassieke auto's brengt. Sinds vier jaar maak ik deel uit van het team van Sportomotive, waar ik als Autotechnisch Expert mijn kennis en ervaring inzet bij motorrevisies, versnellingsbakrevisies, bodyrestauraties, complexe motorafstelling en werk ik met Stefan en Brigitte aan een 'toekomstproject' waarmee wij de klassieke Porsche de toekomst in gaan brengen. Wat is het fantastisch elke dag aan deze bijzondere machines te mogen werken!

Mellow de werkplaatsteckel

 

Wij kunnen ons niet voorstellen hoe het is om zonder werkplaatshond te werken. Onze teckel brengt dagelijks een glimlach op ons gezicht als zij weer een inspectierondje doet (lees: in de weg loopt), meehelpt (lees: in de weg loopt) en bezoek ontvangt (lees: in de weg loopt). Mellow gaat inmiddels al bijna 16 jaar mee en is daarmee een oudgediende binnen het Sportomotive team.

Onze workshop

 

Om onze Porschedroom te kunnen verwezenlijken, werken wij vanuit onze workshop in Bavel (en vanaf 1 april 2021 vanuit onze nieuwe workshop in Goirle). Hier werken wij aan onze eigen Porsches, maar voeren wij vooral werkzaamheden uit aan Porsches van onze klanten. Van vroege 356's tot de watergekoelde 997 (tot 2012).

 

Werkzaamheden die wij uitvoeren zijn o.a.:

  • Motorrevisie

  • Versnellingsbakrevisie

  • Elektro-werkzaamheden

  • Carrosseriewerk

  • Motorafstelling

  • Motorconversie 914 (zie ook deze pagina)

  • etc.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie en een Porsche praatje!

Ambachtsweg 5 - Bavel

(vanaf 1 april 2021: Edisonstraat 6B - Goirle)

Wat betekent restaureren voor ons?

Restaureren betekent voor ons niet 'iets ouds nieuw maken'. Een Porsche kan tot in de puntjes perfect gerestaureerd zijn, maar in onze ogen toch iets missen. Een stukje 'ziel'. Wanneer je een stuk historie verwijdert, krijg je het nooit meer terug. Een oud schilderij restaureer je, je schildert het niet over. Op dezelfde manier benaderen wij elke klassieke Porsche. Restaureren is voor ons het complexe proces van herstellen,  op een dusdanige manier dat de auto zijn essentie en historie behoudt. Telkens beslissend waar de scheidslijn ligt tussen 'behoud van het oude' en 'vernieuwen'. Met als resultaat een auto die historie ademt en waarvan je met trots kunt zeggen: 'deze is 40 jaar geleden uit de fabriek gerold'. 

Sportomotive in de media

In Puur Porsche Magazine lichten wij onze filosofie en werkwijze toe. Klik op onderstaande afbeelding of op deze link om het volledige artikel te lezen. Veel leesplezier!

Puur-sportomotive-pg1-2.png

"Puristisch en met aandacht voor originaliteit, in plaats van alles maar klakkeloos vernieuwen"

"Wij werken hier altijd vanuit het besef dat je iets ouds vrij makkelijk nieuw maakt, maar dat andersom nooit meer zal lukken". Meer lezen?

Puur-cover.png
 

© 2015 by Brigitte Broer

  • Grey Facebook Icon

Sportomotive Classic Porsches

Ambachtsweg 5

4854 MK Bavel (Breda)

info@sportomotive.nl

www.sportomotive.nl

IMG_6826