icoon onderhoud.png

SPORTOMOTIVE CARE SCAN© & CARE PLAN©

Het onderhoudsplan voor de klassieke Porsche

Luchtgekoeld en watergekoeld

 

Al meer dan 30 jaar is Sportomotive gespecialiseerd in:

 • het perfect onderhouden van klassieke Porsches met behulp van een meerjaren onderhoudsplan

 • restauratie (zowel deelrestauraties als volledige bodyrestauraties)

 • Motorrevisie (zowel volledige motorrevisie als deelrevisies)

 • Versnellingsbakrevisie

 • Motorafstelling

 • Aanpassen van uitlaatsystemen van klassieke Porsches, waarmee uitstoot van schadelijke stoffen naar moderne waarden gebracht worden.

Onze diepgaande kennis van Porschetechniek in zijn geheel en Porsche motortechniek stelt ons in staat om elke Porscheliefhebber technisch volledig bij te kunnen staan. Wij richten ons met onze expertise op zowel de klassieke, luchtgekoelde Porsches (356, 911, 912, 914) als op de klassieke, watergekoelde Porsches, Denk daarbij bijvoorbeeld aan de 996, de 996 Turbo en de 997.1. Deze motoren, hun bijzonderheden en eigenaardigheden kennen wij door en door.  

Beter voorkomen dan genezen

 

Wanneer je een klassieke Porsche rijdt, wil je veilig de weg op. En als het mooi weer is, dan wil je er ook graag op vertrouwen dat je auto je niet in de steek laat. Je rijdt immers niet met regelmaat in je klassieker, maar ALS je wilt rijden, dan moet ie je natuurlijk niet teleurstellen. 

23.JPG

Zonder zorgen rally's en toerritten rijden met je klassieker

Het startpunt voor een gedegen onderhoudsplan:

De Care Scan©

 

Om een goed startpunt te creëren voor een succesvol onderhoudsplan voert Sportomotive een controle uit op maar liefst 195 punten. Hiermee krijg je enerzijds duidelijk inzicht in de huidige conditie en staat van onderhoud van je klassieke Porsche. Anderzijds vormt het de basis voor het onderhoudsplan. De 195 punten, die de Care Scan© omvat, hebben betrekking op de volgende categorieën:

 • Carrosserie

 • Motor

 • Aandrijflijn

 • Stuurinrichting

 • Remsysteem

 • Onderstel

 • Elektro

 • Interieur

 • Rijtest

IMG_3523.jpg

De uitkomsten van de Care Scan worden gedocumenteerd.

Na afloop van de Care Scan:

Het Care Plan©

 

De uitkomsten van de Care Scan© worden gedocumenteerd. Dit document geeft de feitelijke staat van onderhoud weer en is niet alleen waardevol bij het bepalen van het juiste onderhoud op het juiste moment, het biedt ook een degelijke onderbouwing wanneer je je Porsche in de toekomst wilt verkopen of als input voor de taxateur die de waarde van je Porsche moet bepalen. Met de uitkomsten van de scan doet Sportomotive je een vrijblijvend voorstel voor een lange termijn onderhoudsplan: het Sportomotive Care Plan©. In dit plan is vastgelegd wat wij aan de Porsche gaan doen en wanneer, zodat je de kosten voor onderhoud goed kunt spreiden over een langere periode en de auto het juiste onderhoud krijgt op het moment dat deze het nodig heeft.

modellen.png

Je kunt bij Sportomotive terecht met je luchtgekoelde Porsche 356, 911, 912 en 914 en met je watergekoelde Porsche 996, 996 Turbo en 997.

Stilstand is achteruitgang

 

Om je Porsche goed in conditie te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Het is een veel gehoord misverstand dat een Porsche, waarmee je maar heel weinig kilometers hebt gereden, geen onderhoud nodig zou hebben. Zeker bij een Porsche geldt dat stilstand achteruitgang betekent. Zo veroorzaakt stilstand bijvoorbeeld afzetting van verontreiniging in lagers (denk aan wiellagers, motorlagers) en uitdroging van pakkingmateriaal en rubbers (dit kan lekkages veroorzaken). Laat je Porsche dus jaarlijks onderhouden, ongeacht het aantal kilometers dat je die zomer hebt gereden of gaat rijden. Sportomotive helpt je bij het in kaart brengen van het benodigde onderhoud en maakt vrijblijvend een Care Plan, waarin per jaar het benodigde onderhoud is beschreven. 

MetdeporschenaarFrankrijk.jpg

Sportomotive zorgt ervoor dat je klassieke Porsche het betrouwbare middelpunt van je vakantie is

De Care Scan als aankoopkeuring

 

Omdat de Care Scan zo uitgebreid is en de complete technische conditie van de auto in kaart brengt, is de Care Scan bij uitstek geschikt als aankoopkeuring. Zo kun je een gedegen beslissing nemen omtrent aankoop van de Porsche en heb je ook inzicht in wat ervoor nodig is om de auto in de gewenste conditie te krijgen en te houden. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Transport.JPG
aankoopbemiddeling brochure.png