SPORTOMOTIVE CARE SCAN© & CARE PLAN©

Je bezit een klassieke Porsche en wilt hiervan zoveel mogelijk genieten. Of je nu zo af en toe in je klassieker rijdt of juist zeer regelmatig, je wilt altijd op je klassieker kunnen vertrouwen. Een klassieke Porsche die weinig wordt gebruikt, vergt net zo goed periodiek onderhoud als een Porsche die heel regelmatig wordt gebruikt. Wij helpen je hier graag bij. Al meer dan 25 jaar houden wij ons bezig met in topconditie brengen en houden van klassieke Porsches. Bij Sportomotive zorgen wij ervoor dat je zorgeloos kunt rijden en maximale prestaties uit je sportieve Porsche kunt halen.  

 

Een goed onderhouden Porsche

Om je Porsche goed in conditie te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Wanneer een Porsche langere tijd geen tot weinig onderhoud heeft gekregen, treden na verloop van tijd vaak problemen op, die opgelost moeten worden. Uiteraard zijn wij goed in het oplossen van problemen, maar wij weten als geen ander dat dit altijd meer kosten met zich meebrengt dan een doordachte, lange termijn onderhoudsplanning.  Hiermee voorkom je kostbare reparaties door achterstallig onderhoud en kun je steeds betrouwbare kilometers tegemoet zien. Daarom start onze samenwerking altijd met een Sportomotive Care Scan©. 

De Sportomotive Care Scan©

Om een goed startpunt te creëren voor een succesvol onderhoudsplan voert Sportomotive een controle uit op maar liefst 195 punten. Hiermee krijg je enerzijds duidelijk inzicht in de huidige conditie en staat van onderhoud van je klassieke Porsche. Anderzijds vormt het de basis voor een lange termijn onderhoudsplan, waarmee je met zo weinig mogelijk middelen je Porsche perfect rijdend kunt houden en de prestaties van je auto kunt maximaliseren. De 195 punten, die de Care Scan© omvat, hebben betrekking op de volgende categorieën:

  • Carrosserie

  • Motor

  • Aandrijflijn

  • Stuurinrichting

  • Remsysteem

  • Onderstel

  • Elektro

  • Interieur

  • Rijtest

De uitkomsten van de Care Scan© worden gedocumenteerd. Dit document geeft de feitelijke staat van onderhoud weer en is niet alleen waardevol bij het bepalen van het juiste onderhoud op het juiste moment, het biedt ook een degelijke onderbouwing wanneer je je Porsche in de toekomst wilt verkopen of als input voor de taxateur die de waarde van je Porsche moet bepalen. De kosten van een Care Scan© bedragen 195 euro, exclusief BTW.  

De Care Scan als aankoopkeuring

Omdat de Care Scan zo uitgebreid is en de complete technische conditie van de auto in kaart brengt, is de Care Scan bij uitstek geschikt als aankoopkeuring. Zo kun je een gedegen beslissing nemen omtrent aankoop van de Porsche en heb je ook inzicht in wat ervoor nodig is om de auto in de gewenste conditie te krijgen.

 

Het Sportomotive Care Plan©

Met de uitkomsten van de scan doet Sportomotive je een vrijblijvend voorstel voor een lange termijn onderhoudsplan: het Sportomotive Care Plan©. In dit plan is vastgelegd wat wij aan de Porsche gaan doen en wanneer, zodat je de kosten voor onderhoud goed kunt spreiden over een langere periode en de auto het juiste onderhoud krijgt op het moment dat deze het nodig heeft.

Luchtgekoeld en watergekoeld

Wij richten ons met onze expertise op zowel de klassieke, luchtgekoelde Porsches (356, 911 en 914) als op de klassieke, watergekoelde Porsches, waarbij wij onder andere specifieke ervaring en kennis hebben met de 996 en de 996 Turbo. Deze motoren, hun bijzonderheden en eigenaardigheden kennen wij door en door. 

Meer weten?

Deze link opent een email, waarin je al je vragen over onderhoud, restauratie en/of reparatie van jouw Porsche kunt aangeven. Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat je wilt weten. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk na ontvangst contact met je opnemen. Geef in de email even aan om welk model Porsche (type en bouwjaar) het gaat en hoe we je het beste kunnen bereiken.

Foto-impressie

Onderstaand kun je een aantal foto's bekijken van de werkzaamheden die wij bij Sportomotive dagelijks uitvoeren. Je ziet telkens 9 foto's. Door onderaan te klikken op 'meer foto's', kun je steeds de volgende 9 foto's bekijken.

care plan brochure.png
IMG_6826
IMG_6826
press to zoom
IMG_5824
IMG_5824
press to zoom
IMG_2651
IMG_2651
press to zoom
IMG_3861
IMG_3861
press to zoom
IMG_6069
IMG_6069
press to zoom
IMG_3501
IMG_3501
press to zoom
Roestpreventie
Roestpreventie
press to zoom
onderhoud
onderhoud
press to zoom
nieuwe afdichtingen
nieuwe afdichtingen
press to zoom