EEN KLASSIEKE PORSCHE VERKOPEN

Je hebt besloten je klassieke Porsche te verkopen. De verkoop van een klassieke Porsche is best een bewerkelijk proces. Denk hierbij onder meer aan het steeds schoonmaken van de auto, zorgen dat de accu altijd is geladen, het fotograferen van de auto, adverteren, beantwoorden van vragen aan de telefoon of per email, ontvangen en informeren van potentiële kopers, het faciliteren van bezichtigingen / proefritten, de onderhandeling en de afwikkeling van de verkoop. ​ 

 

Mensen kopen een klassieker bij voorkeur bij een restauratiebedrijf
In de markt van de klassieke Porsches zijn potentiële kopers soms huiverig om van een particulier te kopen omdat zij dan vaak niet precies weten wat er aan de auto is gedaan en wat de kwaliteit van het werk is. Er is meestal ook geen brug aanwezig, waarop ze de auto kunnen bekijken bij een particulier. En na de aankoop kunnen zij bij een particulier ook niet meer terug als ze tijdens het gebruik van de auto nog vragen hebben. Wanneer zij kunnen kopen bij een betrouwbaar en professioneel opererend restauratiebedrijf met een passie voor het Porschemerk, waar werkzaamheden goed zijn gedocumenteerd en er vergaande kennis over Porsche aanwezig is, is er meestal meer vertrouwen voor een aankoop en zal een aankoopbeslissing sneller worden gemaakt. 

Hoe verkopen wij jouw klassieke Porsche?

Wanneer Sportomotive een klassieke Porsche voor je verkoopt, verloopt dit globaal in 6 stappen:

  1. De auto wordt op de brug in onze werkplaats uitgebreid geïnspecteerd. Wij maken een overzicht van werkzaamheden die wij nodig achten om uit te voeren aan de auto, waardoor het voor een koper een betrouwbare, goed rijdende klassieker is/wordt. 

  2. We zorgen dat het lakwerk, motor- en kofferruimte, bodem en interieur eruit zien om door een ringetje te halen, dat alle basistechniek goed functioneert (motor, versnellingsbak, remmen, elektro) en dat eventuele tekenen van roest een basis anti-roestbehandeling krijgen. 

  3. Zodra de Porsche verkoopklaar is, maken wij een webpagina voor de auto aan op onze website. We maken gebruik van ons eigen netwerk, plaatsen advertenties in Nederland, België, Duitsland en Engeland en maken gebruik van Facebook en andere social media. In overleg kunnen wij de auto ook op een beurs, show of ander evenement tentoonstellen ter verkoop.

  4. Vragen van belangstellenden beantwoorden wij snel en uitgebreid. Wij ontvangen belangstellenden in onze werkplaats en besteden ruim tijd aan het informeren en het maken van een proefrit. Uiteraard zorgen wij daarna voor een actieve follow-up.

  5. Op voorhand maken wij een duidelijke afspraak met je over de prijs die je van Sportomotive gaat ontvangen bij verkoop van de auto. 

  6. Na verkoop regelen wij de volledige afwikkeling, tot en met de overschrijving en aflevering naar de klant. 

Klik hier als u wilt weten wat Sportomotive voor u kan betekenen op het gebied van aan- en verkoopbemiddeling

© 2015 by Brigitte Broer

  • Grey Facebook Icon

Sportomotive Classic Porsches

Ambachtsweg 5

4854 MK Bavel (Breda)

info@sportomotive.nl

www.sportomotive.nl