top of page

Ethanol Stabilizer

Over Bio-Ethanol en klassieke Porsches....
 
Vroeger zat er 'slechts' 5% Bio-Ethanol in benzine met een octaangehalte van 95 en 0% in benzine met een octaangehalte van 98 (Super98). Deze percentages zullen in de nabije toekomst alleen maar toenemen. Brandstof met een octaangehalte van 98 is voor klassieke Porsches al enige tijd de norm. Maar daarmee ben je er nog niet. Bio-Ethanol, ook in een percentage van 5%, kan op langere termijn schade veroorzaken aan het brandstofsysteem en de motor. Daarom is het aan te bevelen een Ethanol Stabilizer bij elke tankbeurt toe te voegen aan de brandstof.

 

Eigenschappen van Ethanol:

  • Ethanol breekt snel af, waardoor de brandstof octaan verliest. Dit kan leiden tot slecht starten en lopen van de motor

  • Ethanol tast rubber aan, waardoor pakkingen en leidingen bros en verhard raken en niet meer goed afdichten

  • Ethanol absorbeert water en veroorzaakt zo corrosie in de brandstoftank. Hierdoor vervuilt de tank, waardoor vitale delen als carburateurs, injectoren en filters verstopt kunnen raken

  • Doordat Ethanol water absorbeert, ontstaat in de benzinetank een chemische reactie die de benzine snel verslechtert. Met als resultaat problemen wanneer de auto langere tijd heeft stilgestaan (wat bij veel klassiekers frequent voorkomt)

 

De 6 eigenschappen van onze Ethanol Stabilizer

  1. Beschermt het brandstofsysteem

  2. Voorkomt aantasting van leidingen en afdichtingen

  3. Voorkomt corrosie / vervuiling van vitale motordelen

  4. Voorkomt condens in de benzinetank bij langere tijd van stilstand

  5. Verhoogt het octaangehalte met 2 octaan

  6. Voegt een loodvervanger toe aan de brandstof als extra bescherming van kleppen en klepzetels

 

Verkrijgbaar bij Sportomotive

Vanaf heden is deze Ethanol Stabilizer bij Sportomotive verkrijgbaar. Prijs: 24,95, incl BTW (excl verzendkosten).

De Stabilizer zit in een handig flesje van 250ml, waarbij je eenvoudig de bij te voegen hoeveelheid in een apart compartimentje knijpt dat je vervolgens in de benzinetank kunt gieten zonder te morsen.

Betaling en levering

Na inzending van het bestelformulier ontvang je van ons per email een factuur. Na ontvangst van de betaling ontvang je een verzendbevestiging. Ophalen bij ons in Goirle is ook mogelijk, op afspraak.

IMG_5895.JPG
IMG_5887.JPG
Bestel Ethanol Stabilizer
Mijn bestelling

Hartelijk dank voor je bestelling. Je ontvangt van ons een email met een factuur. Zodra betaling is ontvangen, zal levering plaatsvinden. Als je het product komt ophalen, maak dan altijd even een afspraak hiervoor.

bottom of page