OVER ONS

Brigitte Broer

 

Zo'n 25 jaar geleden kocht ik mijn eerste Porsche. Een 356A Coupe uit 1958. De eerste 7 jaar reed ik er dagelijks mee, zomer en winter. Zonder verwarming vielen die winter-maanden nog weleens tegen, maar het maakte de beleving er niet minder om! Andere Porsches die ik met plezier heb gereden zijn o.a. een 1967 911T SWB Coupé, een 1976 911S Coupe en momenteel rijd ik met heel veel plezier in een 914 1.7. Gedurende de afgelopen 25 jaar leerde ik tot in detail te werken aan de techniek van klassieke Porsches en inmiddels houd ik me dagelijks bezig met het restaureren, reviseren en conserveren van zeldzame klassieke Porsches.

Stefan de Beer

 

Van jongs af aan heb ik een bovengemiddelde fascinatie voor techniek en in het bijzonder voor het merk Porsche. Na mijn studie tot auto-ontwerper, heb ik me gedurende 20 jaar bedrijfsmatig beziggehouden met het restaureren, prepareren en verkopen van klassieke Porsches. Alle typen passeerden hier de revue, van straatauto tot competitieauto. Porsches zijn stijliconen. Tijdcapsules, waarmee je een stap doet in het gouden tijdperk van de sportauto. Daarom vind ik het zo belangrijk om deze auto's te conserveren.

Wat betekent restaureren voor ons?

Restaureren betekent voor ons niet 'iets ouds nieuw maken'. Een Porsche kan tot in de puntjes perfect gerestaureerd zijn, maar in onze ogen toch iets missen. Een stukje 'ziel'. Wanneer je een stuk historie verwijdert, krijg je het nooit meer terug. Een oud schilderij restaureer je, je schildert het niet over. Op dezelfde manier benaderen wij elke klassieke Porsche. Restaureren is voor ons het complexe proces van herstellen,  op een dusdanige manier dat de auto zijn essentie en historie behoudt. Telkens beslissend waar de scheidslijn ligt tussen 'behoud van het oude' en 'vernieuwen'. Met als resultaat een auto die historie ademt en waarvan je met trots kunt zeggen: 'deze is 40 jaar geleden uit de fabriek gerold'. 

Onze workshop

 

Om onze restauratiedroom te kunnen verwezenlijken, werken wij vanuit onze workshop in Bavel. Hier werken wij aan onze eigen Porsches, maar voeren wij ook werkzaamheden uit aan Porsches van klanten. Van vroege 356's tot de watergekoelde 997. Werkzaamheden die wij voor derden uitvoeren zijn o.a.:

  • Motorrevisie

  • Versnellingsbakrevisie

  • Elektro-werkzaamheden

  • Carrosseriewerk

  • etc.

Kom gerust eens langs voor een kop koffie en een Porsche praatje!

Ambachtsweg 5 - Bavel

Sportomotive in de media

In Puur Porsche Magazine lichten wij onze filosofie en werkwijze toe. Klik op onderstaande afbeelding of op deze link om het volledige artikel te lezen. Veel leesplezier!

Puur-sportomotive-pg1-2.png

"Puristisch en met aandacht voor originaliteit, in plaats van alles maar klakkeloos vernieuwen"

"Wij werken hier altijd vanuit het besef dat je iets ouds vrij makkelijk nieuw maakt, maar dat andersom nooit meer zal lukken". Meer lezen?

Puur-cover.png
 

© 2015 by Brigitte Broer

  • Grey Facebook Icon

Sportomotive Classic Porsches

Ambachtsweg 5

4854 MK Bavel (Breda)

info@sportomotive.nl

www.sportomotive.nl