top of page

OVER ONS

IMG_3056.JPG
IMG_6057.JPG
IMG_5824.jpeg
IMG_7046.JPG
IMG_8298a.jpg

Brigitte Broer

Zo'n 25 jaar geleden kocht ik mijn eerste Porsche. Een 356A Coupe uit 1958. De eerste 7 jaar reed ik er voor mijn bedrijf dagelijks mee, zomer en winter. 's Avonds verwisselde ik mijn mantelpak voor een overall en leerde ik mijn 356 te onderhouden. De Porschekoorts sloeg toe: ik besloot mijn mantelpak aan de wilgen te hangen en samen met Stefan werk ik nu inmiddels alweer meer dan 25 jaar met veel plezier aan klassieke Porsches. Naast mijn werk in de werkplaats verzorg ik ook de planning, marketing en verkoop binnen Sportomotive en ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van onze Porsche kunst in onze Art Store.

Stefan de Beer

Van jongs af aan heb ik een bovengemiddelde fascinatie voor techniek en in het bijzonder voor het merk Porsche. Na mijn studie tot auto-ontwerper, heb ik me gedurende 25 jaar bedrijfsmatig beziggehouden met het restaureren, prepareren en verkopen van klassieke Porsches. Alle typen passeerden hier de revue, van straatauto tot competitieauto. Porsches zijn stijliconen. Tijdcapsules, waarmee je een stap doet in het gouden tijdperk van de sportauto. Daarom vind ik het zo belangrijk om deze auto's te conserveren en ervoor te zorgen dat ze op de weg blijven. Samen met Brigitte en Dennis richt ik me ook op het ontwikkelen en implementeren van de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat geen enkele milieuzone nog een belemmering vormt voor een klassieke Porsche.

Dennis Rikken

Al heel jong begon mijn fascinatie voor autotechniek. Ik wilde weten hoe alles precies werkte. Na mijn opleiding Autotechniek volgden vele jaren van stages en specialistische opleidingen. Na 8 jaar aan moderne auto's te hebben gewerkt, ontdekte ik de extra dimensie die het werken aan klassieke auto's brengt. Sinds ruim zes jaar maak ik deel uit van het team van Sportomotive, waar ik als Autotechnisch Expert mijn kennis en ervaring inzet bij motorrevisies, versnellingsbakrevisies, bodyrestauraties, complexe motorafstelling en werk ik met Stefan en Brigitte aan een 'toekomstproject' waarmee wij de klassieke Porsche de toekomst in gaan brengen. Wat is het fantastisch elke dag aan deze bijzondere machines te mogen werken!

Pomme de werkplaatsviervoeter

Na het afscheid van onze werkplaatsteckel Mellow, die op 16-jarige leeftijd ons team verliet, hebben wij tot onze vreugde een nieuwe vrolijkerd in ons team mogen verwelkomen: Pomme. En wat is het heerlijk om weer een beessie in de werkplaats te hebben. Ze heeft haar plaatsje binnen Sportomotive al helemaal gevonden en staat je zeker met een vrolijk kwispelende staart op te wachten als je ons komt bezoeken!

Porsches en kunst

Iedereen kent Sportomotive waarschijnlijk van ons specialisme op het gebied van onderhoud, restauratie en revisie van Porsches. Uit de combinatie van onze liefde voor (de historie van) het merk en onze liefde voor kunst en design, is onze Art Store ontstaan. In onze Art Store vind je unieke kunstwerken, ontworpen door Stefan de Beer. Het betreft allemaal gesigneerde werken in gelimiteerde oplage. Neem ook eens een kijkje in onze Art Store en vind iets bijzonders voor jezelf... of voor iemand anders!  Bezoek de Art Store

Onze werkplaats in Goirle

 

Om onze Porschedroom te kunnen verwezenlijken, werken wij vanuit onze modern uitgeruste werkplaats in Goirle. Hier werken wij aan onze eigen Porsches, maar voeren wij vooral werkzaamheden uit aan Porsches van onze klanten. Van 356, 911 (alle modeljaren), 912 en 914 tot Boxster, Cayenne, Panamera en Macan.

 

Kom gerust eens langs voor een kop koffie en een Porsche praatje!

Edisonstraat 6B - Goirle

De Sportomotive werkplaats in Goirle, bij Tilburg
Sportomotive klassieke Porsches Noord-Brabant

Wat betekent restaureren voor ons?

Restaureren betekent voor ons niet 'iets ouds nieuw maken'. Een Porsche kan tot in de puntjes perfect gerestaureerd zijn, maar in onze ogen toch iets missen. Een stukje 'ziel'. Wanneer je wat historie verwijdert, krijg je het nooit meer terug. Een oud schilderij schilder je niet over, je restaureert het, zodat het zijn essentie behoudt. Op dezelfde manier benaderen wij elke klassieke Porsche.

 

Restaureren is voor ons het complexe proces van herstellen,  op een dusdanige manier dat de auto zijn essentie en historie behoudt. Telkens beslissend waar de scheidslijn ligt tussen 'behoud van het oude' en 'vernieuwen'. Met als resultaat een auto waarvan je met trots zegt: 'deze is 40 jaar geleden uit de fabriek gerold'. 

Lees hier meer over de mogelijkheden van restauratie.

Sportomotive in de media

In Puur Porsche Magazine lichten wij onze filosofie en werkwijze toe. Klik op onderstaande afbeelding of op deze link om het volledige artikel te lezen. Veel leesplezier!

Puur-sportomotive-pg1-2.png

"Puristisch en met aandacht voor originaliteit, in plaats van alles maar klakkeloos vernieuwen"

"Wij werken hier altijd vanuit het besef dat je iets ouds vrij makkelijk nieuw maakt, maar dat andersom nooit meer zal lukken". Meer lezen?

Puur-cover.png
Puur Porsche Magazine
bottom of page