top of page

SPORTOMOTIVE CARE SCAN© & CARE PLAN©

Het onderhoudsplan op maat voor jouw Porsche

Luchtgekoeld en watergekoeld

 

Al meer dan 30 jaar is Sportomotive gespecialiseerd in:

  • het perfect onderhouden van klassieke Porsches met behulp van een meerjaren onderhoudsplan

  • restauratie (zowel deelrestauraties als volledige bodyrestauraties)

  • Motorrevisie (zowel volledige motorrevisie als deelrevisies)

  • Versnellingsbakrevisie

  • Motorafstelling

  • Aanpassen van uitlaatsystemen van klassieke Porsches, waarmee uitstoot van schadelijke stoffen naar moderne waarden gebracht worden.

Onze diepgaande kennis van Porschetechniek in zijn geheel en Porsche motortechniek stelt ons in staat om elke Porscheliefhebber technisch volledig bij te kunnen staan. Wij richten ons met onze expertise op zowel de klassieke, luchtgekoelde Porsche 356, 911 (alle luchtgekoelde modellen), 912 en 914, alsook op de moderne, watergekoelde Porsches, Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Boxster, Cayman, 996, 997, 991, Cayenne, Panamera en Macan. Deze motoren, hun bijzonderheden en eigenaardigheden kennen wij door en door.  

Beter voorkomen dan genezen

 

Wanneer je een (klassieke of moderne) Porsche rijdt, wil je veilig de weg op. En als het mooi weer is, dan wil je er ook graag op vertrouwen dat je auto je niet in de steek laat. Je rijdt wellicht niet dagelijks in je Porsche, maar ALS je wilt rijden, dan moet ie je natuurlijk niet teleurstellen. 

spring vacation.JPG

Zonder zorgen toerritten rijden met je klassieker

Het startpunt voor een gedegen onderhoudsplan:

De Care Scan©

 

Om een goed startpunt te creëren voor een succesvol onderhoudsplan voert Sportomotive een controle uit op maar liefst 195 punten. Hiermee krijg je enerzijds duidelijk inzicht in de huidige conditie en staat van onderhoud van je klassieke Porsche. Anderzijds vormt het de basis voor het onderhoudsplan. De 195 punten, die de Care Scan© omvat, hebben betrekking op de volgende categorieën:

IMG_4961.jpeg
1-grey.png

De Porsche wordt op 195 punten gecontroleerd.

Het Care Plan kent aanbevelingen op 4 niveau's:

 

Regulier onderhoud

Regulier, jaarlijks onderhoud. Wij houden voor je bij wanneer je Porsche onderhoud nodig heeft en plannen dit met je in.

 

Noodzakelijke reparaties/werkzaamheden

Aandachtspunten die direct moeten worden aangepakt, omdat ze een onveilige situatie kunnen veroorzaken (denk bijvoorbeeld aan scheurtjes in brandstofleidingen of doorgeroeste remleidingen)

 

Technische verbeteringen

Technische punten die je zou kunnen aanpakken om je Porsche technisch naar een hoger plan te brengen (bijvoorbeeld montage van betere remmen, aanpassingen in het onderstel of een update naar hydraulische kettingspanners)

 

Individuele, smaakgebonden wensen

Zaken die je kunt verbeteren aan je Porsche om deze meer naar jouw smaak te maken (bijvoorbeeld verbeteringen aan het interieur, andere velgen, script-stickers)

modellen.png

Je kunt bij Sportomotive terecht met je luchtgekoelde Porsche 356, 911, 912 en 914 en met je watergekoelde Porsche Boxster, Cayman, 996, 997, 991, Cayenne, Panamera en Macan. 

Stilstand is achteruitgang

 

Om je Porsche goed in conditie te houden, is periodiek onderhoud essentieel. Het is een veel gehoord misverstand dat een Porsche, waarmee je maar heel weinig kilometers hebt gereden, geen onderhoud nodig zou hebben. En dat geldt zowel voor de klassieke als voor de moderne Porsche. Zo veroorzaakt stilstand bijvoorbeeld afzetting van verontreiniging in lagers (denk aan wiellagers, motorlagers) en uitdroging van pakkingmateriaal en rubbers (dit kan lekkages veroorzaken). Laat je Porsche dus jaarlijks onderhouden, ongeacht het aantal kilometers dat je die zomer hebt gereden of gaat rijden. Met ons CarePlan krijgt jouw Porsche zijn persoonlijke onderhoudsplan, waarbij alleen wordt gedaan wat voor jouw auto op dat moment nodig is. 

essai-porsche-911-992-targa-2020-1.jpg

Sportomotive zorgt ervoor dat je Porsche het betrouwbare middelpunt van je vakantie is

2-gray.png

Na afloop van de Care Scan: Het Care Plan©

 

De uitkomsten van de Care Scan© worden gedocumenteerd. Dit document geeft de feitelijke staat van onderhoud weer en is niet alleen waardevol bij het bepalen van het juiste onderhoud op het juiste moment, het biedt ook een degelijke onderbouwing wanneer je je Porsche in de toekomst wilt verkopen.

 

Met de uitkomsten van de scan maakt Sportomotive een onderhoudsplan op maat voor jouw Porsche, inclusief periodieke, verplichte keuringen (APK). Zo kun je de kosten voor onderhoud goed kunt spreiden over een langere periode en kom je niet voor onplezierige verrassingen te staan. De auto krijgt simpelweg het juiste onderhoud op het moment dat deze het nodig heeft.

De kosten van een Care Scan zijn 195,--, excl. BTW. De auto blijft hiervoor een volledige dag in onze werkplaats. 

Bel ons even of stuur ons een email om een afspraak in te plannen.

3-gray.png

De Care Scan als aankoopkeuring

 

Omdat de Care Scan zo uitgebreid is en de complete technische conditie van de auto in kaart brengt, is de Care Scan bij uitstek geschikt als aankoopkeuring. Zo kun je een gedegen beslissing nemen omtrent aankoop van de Porsche en heb je ook inzicht in wat ervoor nodig is om de auto in de gewenste conditie te krijgen en te houden. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Transport.JPG

Voor de aankoopkeuring wordt de Porsche getransporteerd naar onze werkplaats

bottom of page