top of page

JE PORSCHE VERKOPEN:
hoe minimaliseer je de rompslomp en maximaliseer je de opbrengst?

Het verkopen van je Porsche is een arbeidsintensief proces. Om maar een aantal zaken te noemen: beantwoorden van telefoontjes en emails van belangstellenden, het thuis ontvangen van kijkers, verzorgen van proefritten, ervoor zorgen dat je auto er altijd tip-top bij staat, in conditie houden van de accu, etc. Daarbij komt nog dat je in staat moet zijn om kopers echt enthousiast te maken voor de auto op Porsche-specifieke aspecten (historie, techniek). Wij nemen je dit alles graag uit handen.

 

Waarom iemand liever koopt bij een bedrijf dan van een particulier

In de markt van de klassieke Porsches zijn potentiële kopers soms huiverig om van een particulier te kopen omdat zij dan vaak niet precies weten wat er aan de auto is gedaan en wat de kwaliteit van het werk is. Er is meestal ook geen brug aanwezig, waarop ze de auto kunnen bekijken bij een particulier. En na de aankoop kunnen zij bij een particulier ook niet meer terug als ze tijdens het gebruik van de auto nog vragen hebben. Wanneer zij kunnen kopen bij een betrouwbaar en professioneel opererend restauratiebedrijf met een passie voor het Porsche merk, waar werkzaamheden goed zijn gedocumenteerd en er vergaande kennis over Porsche aanwezig is, is er meestal meer vertrouwen voor een aankoop en zal een aankoopbeslissing sneller worden gemaakt. 

Hoe werkt het?

Om jouw Porsche met een zo goed mogelijke opbrengst te kunnen verkopen moeten wij allereerst de auto zelf helemaal kennen, zodat wij weten wat de technische conditie van de auto is, wat de sterke verkoopargumenten zijn en wat er eventueel nog aan de auto moet gebeuren. Daarom starten wij het verkoopproces met een Care Scan, waarbij jouw Porsche door ons op 200 punten technisch wordt gecheckt. Na uitvoering hiervan overleggen we met je of er zaken zijn die vóór de verkoop nog moeten worden gedaan om de verkoopkansen te maximaliseren. Omdat wij de markt van zowel klassieke als moderne Porsches op dagelijkse basis volgen, adviseren wij je over de correcte prijs waarvoor de Porsche in de markt gezet kan worden.

Hoe snel gaat het?

Vooraf schatten we gezamenlijk in hoeveel tijd nodig is om een verkoop te realiseren. Uiteraard houdt deze periode direct verband met het type auto, de technische staat van de auto, de bijzonderheid van de auto, de opties en natuurlijk de vraagprijs. De Porsche dient gedurende het verkoopproces bij Sportomotive in Goirle aanwezig te zijn, zodat ook kijkers die spontaan bij Sportomotive binnenlopen direct de gelegenheid hebben de Porsche te bezichtigen.

Het proces van verkoopbemiddeling: 

Wanneer we jouw Porsche gaan verkopen, doorloop je de volgende stappen:

  1. We voeren een Care Scan uit op jouw Porsche en bespreken de uitkomsten 

  2. Wij maken de Porsche verkoopklaar en houden deze daarna op dagelijkse basis in topconditie

  3. Wij maken een uitgebreide fotoreportage van de auto en verzorgen advertenties op diverse platforms en op onze eigen website. Daarnaast attenderen wij klanten uit ons eigen netwerk op de beschikbaarheid van de Porsche 

  4. Wij staan geinteresseerden te woord, sturen aanvullende informatie indien gevraagd, ontvangen mensen voor een bezichting en eventueel proefrit

  5. Wij verzorgen de onderhandelingen (uiteraard in overleg met jou) en wikkelen de definitieve verkoop af.

Wat kost verkoopbemiddeling?

Onze verkoopbegeleiding kent twee componenten:

  • Een opstarttarief voor alle voorbereidingen, plaatsing van advertenties en promotie van de auto. 

  • Een eenmalige bemiddelingscourtage bij uiteindelijke verkoop van de auto

Hoe zit dat met proefritten in mijn Porsche?

Elke proefrit bij Sportomotive vangt aan met één van ons achter het stuur. Onderweg leggen wij wat zaken uit over de techniek en het rijden in een Porsche. Op een rustige plaats wisselen wij van bestuurder en krijgt de potentiele koper eerst een duidelijke rijinstructie. Zo ben jij er zeker van dat er altijd correct, beheerst en onder begeleiding in jouw Porsche wordt proefgereden.

Bel of mail ons als je onze begeleiding wilt inzetten bij het verkopen van jouw Porsche. 

 

Foto's onder:

Met een Care Scan begint het verkoopproces van deze Porsche 997. Na de Care Scan wordt in overleg met de verkoper besloten een in het oog springend deukje eruit te halen en de auto te polijsten om de lak beter tot zijn recht te laten komen. Na alle voorbereidingen werd de Porsche gefotografeerd en werd al snel een verkoop gerealiseerd.

bottom of page