top of page

REVISIE - REPARATIE

Als motor of versnellingbak extra aandacht nodig hebben

Komt je dit bekend voor bij de motor van jouw Porsche?

 

 • Slecht starten (warm - koud)

 • Bijgeluiden in motor

 • Verlies van vermogen

 • Overmatige lekkages

 • Onregelmatig lopen van de motor

 • Schokkerig rijden

 • Te hoog/laag stationair toerental

 • Foutcodes / storingen

 • Ploffen in het uitlaatsysteem / in inlaat

 • Laadspanning falen (accu-lampje brandt)

 • Overmatig/langdurig roken uit de uitlaat

In het leven van elke Porsche komt er een moment -ondanks correct en frequent onderhoud- dat de motor extra aandacht nodig heeft. Met onze meer dan 30 jaar Porsche expertise brengen wij het kloppend hart van jouw Porsche weer in topconditie!

Motorafstelling

 

Eén van onze specialismen is het bereiken van de juiste motorafstelling. Wij kennen elk type Porsche motor tot in het kleinste detail en beheersen het complexe proces waarbij wij de perfecte balans bereiken tussen brandstof- en ontstekingssysteem (denk aan alle modellen carburateurs die op Porsches worden gebruikt, mechanische brandstofinjectie (MFI), alle uitvoeringen K-Jetronic, Motronic en de volledig computergestuurde brandstofsytemen van de 996, 997 en de Boxster 986 en 987). Wij stoppen niet tot jouw Porsche maximaal presteert!

Motorrevisie

 

Wanneer de grens van de normale slijtage van essentiële motordelen is bereikt, is het absoluut noodzakelijk -voor het behoud van deze oude techniek- om de motor gedeeltelijk of volledig te reviseren. Dit wordt mede bepaald door de metingen die wij doen en onze jarenlange ervaring met dit type motoren. 

Na demontage van het motorblok maken wij een totaaldiagnose, waarbij gekeken wordt naar krukas, oliepomp, lagering, ketting, spanners, kleppenmechanisme, nokkenassen, tuimelaars, zuigers, zuigerveren, cilinders, pakkingen, keerringen, etc. De uitkomsten laten wij ter plaatse aan je zien, waarna we in overleg met jou het motorblok weer gaan opbouwen. 

Wil je de mogelijkheden van een revisie van jouw motor eens met ons bespreken? Je bent van harte welkom!

Mail of bel ons alleen wel om een afspraak te maken, dan kunnen we echt even tijd vrijmaken om de mogelijkheden met je door te nemen.

Versnellingsbak

 

Wanneer je merkt dat je Porsche niet meer zo soepel schakelt, is vaak is al veel te behalen met een revisie van het schakelmechanisme zelf. Daar zitten veel onderdelen in die speling kunnen hebben, waardoor het schakelen onnauwkeurig wordt.

 

Maar mogelijk liggen de oorzaken dieper in de versnellingsbak. Dagelijks reviseren wij versnellingsbakken van Porsches. Of het nu een 519, 644, 716 of 741 bak (Porsche 356) of een 901/911, 915 of G50 bak (Porsche 911 en Porsche 914) betreft, wij zorgen ervoor dat jouw Porsche weer goed en soepel schakelt.

bottom of page