top of page

TE KOOP

Porsche 911 3.0 SC Targa 1982 -  Platin Metallic

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 911 3.0 SC Targa 1982

 

 

Deze Porsche 911 3.0 SC Targa is met zijn exterieur in 'Platin Metallic' en zijn diepe, chocoladebruine, lederen interieur een chique verschijning. In zijn bouwjaar, 1982, zijn slechts 2.376 exemplaren gebouwd in de Targa uitvoering. Na de klassieke 911 2.7 maakte Porsche met deze nieuwe 911 en zijn solide, krachtige 3 liter motor een grote stap naar de 'moderne' tijd. Voeg daaraan toe het afneembare Targadak en je hebt alle ingredienten voor de ultieme, sportieve rijbeleving.

 

Algemeen

De Porsche werd eind februari 1982 in San Fransisco door de Porsche dealer afgeleverd. Zowel het chassisnummer als het motornummer, het versnellingsbaknummer en kleurnummer horen nog steeds bij elkaar, dus de auto is volledig 'machting numbers'. De auto is voorzien van het Porsche 'Geboortebewijs'. De opties waarmee de Porsche in 1982 werd afgeleverd (en vermeld op het Geboortebewijs) zijn nog steeds op de auto aanwezig, zoals bijvoorbeeld:

 • de 16 inch Fuchsvelgen (optie M395),

 • de mistlampen op de voorspoiler (optie M566)

 • het onderstel met sportdempers (optie M474).

 

Technische conditie

In januari 2022 werd de auto voor het eerst op Nederlands kenteken gezet en sindsdien is de Porsche door zijn nieuwe eigenaar bij Sportomotive in onderhoud gebracht. Naast regulier onderhoud heeft Sportomotive nog diverse technische verbeteringen aangebracht, zoals bijvoorbeeld:

 • revisie van het remsysteem,

 • nalopen van het volledige brandstofsysteem (incl. vervanging van de Bosch brandstofpomp en brandstofaccumulator),

 • motoranalyse en verbetering van de motorafstelling,

 • upgrade van het onderstel naar Turbo stuurstangen

 • inbouw van een periode-correcte Blaupunkt radio. 

 

De Porsche heeft eind januari 2024 zijn jaarlijks onderhoud gehad en is weer voorzien van een nieuwe APK, tot en met januari 2026.

 

Motor

De 3 liter motor van de 911 SC is volledig van aluminium en daardoor zeer licht en sterk. Met de Porsche is de eerste 19 jaar van zijn leven gemiddeld 9.500 mijlen (15.000 km) per jaar gereden. Hierdoor heeft de eigenaar zijn Porsche motorisch zeer goed in conditie gehouden. Bij een mijlenstand van 178.629 heeft de motor een volledige revisie ondergaan, Na deze revisie is 31.500 mijlen (50.000 km) met de Porsche gereden. Hierdoor is de motor nog steeds in een uitstekende conditie. De Carfax (het Amerikaanse systeem, vergelijkbaar met het register van de RDW) is bij de auto aanwezig en noteert vanaf 1991 mijlenstanden, onderhoudsintervallen en de Amerikaanse APK-keuringen die zijn uitgevoerd. In combinatie met de recente facturen (vanaf 2017), geeft dit een heel compleet beeld van de technische historie van de auto. Ondanks dat de auto Amerikaans geleverd is en in mijlen telt, heeft deze Porsche ook een kilometeraanduiding op de snelheidsmeter, dus je hoeft niet tijdens het rijden te hoofdrekenen! 

Koetswerk

De Porsche is in juni 2019 volledig gespoten in zijn originele kleur Platin Metallic en weer opgebouwd met nieuwe carrosserierubbers. Hierbij werd ook de voorruit vervangen (factuur aanwezig). De body van dit type Porsche was vanuit de fabriek al volledig gegalvaniseerd en dat betekent dat de SC's af fabriek al veel minder gevoelig waren voor roest. Ook dit exemplaar is roestvrij en in uitzonderlijk mooie staat. De sprekende lak in Platin in combinatie met de matzwarte elementen geeft deze SC zijn chique maar stoere uiterlijk.

 

Wetenswaardigheden over deze Porsche

 • De snelheidsmeter geeft zowel de snelheid in mijlen als in kilometers aan. Je hoeft tijdens het rijden dus niet steeds om te rekenen.

 • Net als in Nederland, moest de Porsche in Amerika ieder jaar zijn 'APK' keuring en emissietest doorstaan. Dit is  zonder enige onderbreking gedaan en vastgelegd in zijn Amerikaanse documenten.

 • De Porsche is nog steeds uitgerust met de originele krik, gereedschapset in kunstleren omslag en gevarendriehoek.

Beschikbaarheid
Deze Porsche staat ter bezichtiging in onze werkplaats in Goirle, maak hiervoor graag even een afspraak, zodat wij uitgebreid de tijd kunnen nemen je nader te informeren. Bel of mail ons gerust!

 

Prijs
67.500 euro

bottom of page