top of page

VERKOCHT

Porsche 911 3.0 SC Sunroof Coupe - 1978
Porsche 911 3.0 SC Sunroof Coupe

 

 

Deze prachtige, klassieke 911 heeft alles mee. Het is de perfecte combinatie van de originele 71.000 miles, gedocumenteerde historie, de uitzonderlijke conditie van het koetswerk en gereviseerde techniek.

Een zeldzame vondst...

 

 

Algemeen

Deze Porsche is van het bouwjaar 1978 (de bijzondere eerste serie, waarvan er in 1978 maar 2,426 zijn gebouwd) met 71.000 originele miles op de teller. De auto is USA import met matching chassis- en motornummer en de correcte 915/61 versnellingsbak. De auto is door ons op Nederlands kenteken gezet en voorzien van een nieuwe APK, geldig tot en met mei 2017. De auto heeft de officiele Porsche 'Geburtsurkunde' en de originele drivers manual uit 1978. De onderhoudshistorie en mijlenstand is door ons gedetailleerd nagegaan aan de hand van de ruim aanwezige facturen. 

 

Koetswerk

De kleur is Silbermetallic Z2 en het is de originele kleur van de auto die vermeld staat op het lakplaatje op het koetswerk. Het lakwerk is in heel goede conditie. Het koetswerk is door ons op alle punten grondig geinspecteerd (demontage van o.a. voorschermen, dorpelkappen, portierbekleding) en verkeert in uitzonderlijk roestvrije staat. Bodem en wielkasten werden door ons voorzien van een nieuwe droge underbody coating. De meeste carrosserierubbers zijn recentelijk door de vorige eigenaar en door onszelf vervangen, zodat alle rubbers in goede conditie zijn. De Porsche is uitgerust met een origineel en goed werkend schuifdak. 

 

Motor

De motor is 9.000 mijlen geleden volledig gereviseerd door de bekende Porsche specialist Paul Weir (factuur aanwezig). Na de vondst van de auto heeft deze groot onderhoud gehad zodat de auto weer jaren betrouwbaar de weg op kan (o.a. spoelen van tank en brandstofsysteem en vervangen filters). Onderdeel van het werk was ook een compressietest van de motor met een perfecte uitslag. Na dit onderhoud heeft de Porsche alweer 1000 probleemloze kilometers gereden. 

 

Onderstel

Als onderdeel van het groot onderhoud heeft de auto een remrevisie gehad. De hoofdremcilinder is vervangen, het systeem is gespoeld, remslangen vervangen, de remschijven zijn afgedraaid en de remblokken zijn in uitstekende staat. Om de balans van het onderstel te garanderen hebben wij de fusee's en stuurkogels vervangen en de vier rubbers van de voorste stabilisatorstang. Banden (205/55-ZR16 en 225/50-ZR16) verkeren in zeer goede staat (geen uitdroging, geen barsten en nog een diep profiel). De originele 16" fuchsvelgen zijn helemaal schadevrij. Aan de hand van onze eigen rijervaring met deze Porsche hebben wij ook de wielen opnieuw laten uitlijnen. In combinatie met het onderhoud aan het onderstel, zorgt dit ervoor dat de balans van de auto optimaal is en hij strak stuurt.

 

Electro

Alle verlichting is door ons nagekeken en werkt goed. De Amerkaanse sealed beams zijn door ons geconverteerd naar moderne Hella H4 halogeen koplampunits. Het aircosysteem is recentelijk gereviseerd, waaronder een nieuwe aircopomp, nieuwe slangen en nieuw koelmiddel. Wij hebben de auto voorzien van een originele Bosch S3 accu met een grotere capaciteit van 70 Ah. De frisseluchtblower hebben wij gereviseerd en deze werkt weer naar behoren. 

 

Interieur

Het lederen interieur is zwart en heeft een mooi, doorleefd uiterlijk. Wij hebben het gehele interieur gereinigd en gereconditioneerd. De achterzitjes zijn vernieuwd en voorzien van nieuwe lederen riempjes. Het dashboard is in topstaat en heeft geen barsten. Wij hebben de auto voorzien van een nieuwe zwarte mattenset met een subtiel zwart geborduurd Porsche-script en een nieuwe kofferbakbekleding.

 

Uitrusting divers

De Porsche is uitgerust met het originele (thuiskomer) reservewiel (niet op de foto) en de originele krik. 

 

Kom gerust kijken

Ben je geinteresseerd geraakt in deze Porsche en wil je er nog meer over weten, maak dan HIER een afspraak voor een bezichtiging, wij kunnen je dan persoonlijk nog veel meer vertellen over de auto en je laten ervaren hoe deze klassieke Porsche op de weg aanvoelt. Je bent van harte welkom!

 

Prijs

Verkocht

bottom of page