top of page

VERKOCHT

Porsche 914 1.7 - 1971 (100% roestvrij en in epoxy primer)

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om de volgende 9 foto's te bekijken.

Euro Porsche 914 1.7 

 

 

Wij bieden deze bijzondere Europese Porsche 914 aan als project, zoals hieronder beschreven.  Momenteel is het koetswerk gedemonteerd, het interieur verwijderd en is alles grondig schoongemaakt. Inmiddels is de auto voorzien van een nieuwe epoxy grondlaag, is een uitgebreide compressietest op de motor uitgevoerd en vormt deze 914 een perfect project voor de liefhebber die relatief snel een rijdende 914 wil hebben. Een origineel Duitse auto met matching numbers en slechts 38.000 km op de teller!

 

Algemeen

De term 'barn find' wordt te pas en te onpas gebruikt, maar wij hebben recent letterlijk op het platteland van Duitsland een Porsche 914 gevonden die aan de ware definitie van 'barn find' voldoet. Wij vonden deze Porsche na een tip bij een fruitteler, waar de auto in de kassen was opgeborgen. Een gave en geheel complete, origineel Duitse 914 uit juni 1971 met het uitgebreid Fahrzeug-document en originele voertuighandleiding. 
In de 44 jaar van zijn leven heeft deze 914 slechts drie eigenaren gehad, waarvan de laatste de auto definitief stilzette in 1983. De kilometerteller staat op net iets over 38.000 km. In de 32 jaar die deze Porsche heeft stilgestaan, is de auto optimaal geconserveerd gebleven, omdat deze alle jaren in een droge, warme omgeving binnen heeft gestaan. Deze Porsche heeft uiteraard matching numbers.

 

Carrosserie
De carrosserie is in een fantastische conditie, zie de eerste detailfoto's op deze pagina. Uiteraard aangetroffen onder een dikke laag stof, maar op alle belangrijke punten helemaal gaaf. De bodem is helemaal recht en zowel bodem als kokerbalken zijn roestvrij. Ten aanzien van de body vonden we na bijna 45 jaar natuurlijk wel een paar aandachtspunten (klein cosmetisch laswerk door het plaatselijk loslaten van lak en coating op een paar punten), maar dit is inmiddels uitgevoerd. Het uitneembare dakje is perfect en sluit zoals het hoort.

 

Momenteel is het koetswerk gedemonteerd, het interieur verwijderd en is alles grondig schoongemaakt. Inmiddels is de auto voorzien van een nieuwe epoxy grondlaag en een perfect project voor de liefhebber die relatief snel een rijdende 914 wil hebben. Alle gedemonteerde delen worden uiteraard meegeleverd met de auto en zijn te bekijken op bovenstaande foto's. 

 

Motor
De originele 1.7 L-tronic motor van deze Porsche 914 is origineel en in een goede conditie.  Wij hebben de auto voorzien van een nieuwe Bosch S3 accu. De motor gaat goed rond en uit onze compressietests kwamen uitstekende compressiewaarden. Kortom: een goed uitgangspunt om hier met weinig werk een goed lopende motor van te maken.

 

Versnellingsbak
De Porsche heeft nog de originele 5-speed versnellingsbak. De koppeling voelt goed aan. 

 

Wielen en banden
De 914 beschikt over zijn originele Lemmerz GT velgen. Op deze velgen is een goede set Fulda banden in de maat 165/65 SR15 gemonteerd.

 

Interieur
De Porsche heeft een compleet en bijzonder net zwart interieur. Het dashboard heeft geen scheuren en is niet uitgedroogd. De auto heeft het prachtige, originele Porsche vlinderstuur met perfect stiksel en Wolfsburg-logo nog steeds aanwezig! 

 

Uitrusting
De auto is voorzien van de originele Billstein krik en een originele bougiesleutel (zie foto's)

 

 

Prijs

Verkocht

bottom of page