top of page

VERKOCHT

Porsche 911 964 3.6 Carrera 2 Coupé 07-1991

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 911 964 3.6 Carrera 2 Coupé (Handgeschakeld) 

 

 

Onze zoektocht heeft wederom een juweeltje opgeleverd. Een prachtige Porsche 964 3.6 Coupé in uitzonderlijk goede staat en... precies zoals hij moet zijn: Carrera 2 (achterwiel aangedreven) én handgeschakeld! Deze fantastische rij-machine met zijn 250 pk wordt op dit moment uitgebreid door ons onder handen genomen, zodat de volgende eigenaar nog jaren zonder zorgen kan genieten van klassiek en bijzonder sportief rijden.

 

Algemeen

Deze unieke, full history, Euro Porsche is gebouwd in de maand juli 1991 en is origineel geleverd door de Italiaanse Porschedealer Saottini in Brescia (landcode C07). De auto is volledig matching, dus chassis, motor en versnellingsbak horen nog bij elkaar. De auto werd afgeleverd in de prachtige en bijzondere kleur 'Amazon  Green', die de auto -afhankelijk van de lichtinval- de mooiste blauw- en groentinten geeft. Na 10 jaar verhuisde de Porsche naar Frankrijk, waar deze 15 jaar verbleef. De afgelopen jaren heeft de Porsche in Belgie vertoefd. Inmiddels is de Porsche door ons op Nederlands kenteken gezet en wij zullen deze binnenkort tevens voorzien van een nieuwe APK. De auto heeft het officiële en originele service boekje uit 1991 en het instructieboekje in zowel de Franse als Nederlandse taal. De huidige kilometerstand van 165.000 km is door ons gedetailleerd nagegaan aan de hand van de boekjes, onderhoudshistorie en ruim aanwezige facturen. 

 

Uitvoering en opties
Het interieur is uitgevoerd in volledig leder, in de kleur zwart. Het interieur is in fantastische staat. De stoelen hebben absoluut geen beschadigingen en ook het dashboard is in prachtige conditie. In het dashboard vind je nog de originele blaupunkt radio. Zowel bestuurders- als passagiersstoel zijn electrisch verstelbaar. Achterzitjes eveneens in uitmuntende staat. De Porsche is voorzien van door ons opnieuw afgevulde airco (optiecode M573), electrisch schuifdak (optiecode M650) en electrische raambediening. De auto staat op zijn originele 17 inch Cup-velgen met Michelin Pilot Sports (205/50 ZR 17 en 255/40 ZR 17). Deze 964 is af fabriek uitgevoerd met een sperdifferentieel, een must voor de sportieve rijder die de echte luchtgekoelde Porsche rijbeleving zoekt (de begerenswaardige optiecode M220). Bovendien heeft deze Porsche een volledig verstelbaar Bilstein sportonderstel. De combinatie van motor, sperdifferentieel, achterwielaandrijving en sportonderstel haalt de maximale prestatie uit deze fantastische 3.6 motor.

 

Motor en versnellingsbak
Zoals eerder vermeld, horen motor en G50 versnellingsbak nog steeds bij elkaar (motornummer: 62M10091, versnellingsbaknummer: G5003 2 M02013). Wij hebben zowel de motor als de versnellingsbak volledig onderzocht. Hieruit is gebleken dat beiden zeer goed onderhouden zijn en dat belangrijke revisies in de loop der tijd hebben plaatsgevonden, waardoor motor en versnellingsbak in zeer goede conditie verkeren. De motor is zeer krachtig en pakt -ook vanaf lage toeren- erg soepel op. De hydrolische G50 bak schakelt erg fijn met de korte overbrenging van de pook. 

 

Onderhoud
Om ervoor te zorgen dat de toekomstige eigenaar van een betrouwbare auto kan blijven genieten, zullen wij preventief groot onderhoud uitvoeren (o.a. kleppen stellen, klepdekselpakkingen vervangen, cylinderkoppen natrekken, olieleidingen checken en waar nodig vervangen, alle filters en vloeistoffen vervangen). Omdat het stuurhuis niet volledig droog is, zullen wij een volledige revisie uitvoeren van het hydrolische stuursysteem. 

 

Beschikbaarheid
In verband met de nog uit te voeren onderhoudswerkzaamheden is deze Porsche beschikbaar vanaf medio november 2018. Uiteraard kan de Porsche per direct bezichtigd worden.

 

Prijs
Verkocht

bottom of page