top of page

VERKOCHT

Porsche 911 2.7 Targa  - 10/1973 in 'Stone Grey'

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 911 2.7 Targa 10-1973 (bodyrestauratie 2016/2017)

 

 

Deze 911 is een van de allereerste G-modellen ooit gebouwd. In 1973, precies 10 jaar na de introductie van de 911, moest Porsche iets doen om de oliecrisis van begin jaren 70 te overleven. Daarom kwam Porsche met de veel zuiniger, maar krachtiger 2.7 motor met de Bosch K-Jetronic brandstofinjectie. In combinatie met lichtgewicht materialen, zoals magnesium voor motor en versnellingsbak, wist Porsche een stap te zetten naar de moderne tijd.

 

Algemeen

Dit is een bijzondere, vroege 911, uit de tweede maand van de G-model productie in 1973 met productienummer 825 uit een totale productie van 3.100 stuks. De auto heeft matching chassis, motor en versnellingsbak. In 2016/2017 heeft Sportomotive het koetswerk van deze Porsche volledig gerestaureerd (gedocumenteerd). De auto heeft de officiële Porsche 'Geburtsurkunde' en zijn historie is aanwezig. Het is een Porsche met een bijzonder 'verhaal': de auto is in 1974 door Porsche Los Angeles nieuw geleverd aan de vrouw van Hollywood acteur Gene Hackman. De Porsche heeft jarenlang rondgereden in Hollywood en Beverly Hills, waar de eigenaar, die een acteer- en theaterschool heeft, regelmatig ritjes maakte met o.a. Anthony Hopkins. Sinds 1997 is de auto in Europa en geheel Euro-spec uitgevoerd. De Porsche is destijds door ons op Nederlands kenteken gezet en naar de nieuwe, huidige eigenaar gegaan, die er de afgelopen 7 jaren met heel veel plezier mee heeft gereden.

 

Bijzondere verschijning

Zoals gezegd heeft Sportomotive het koetswerk 7 jaar geleden volledig gerestaureerd (zie ook foto's op deze pagina). De auto heeft nog zijn oorspronkelijke bodemplaten, die volledig recht en onaangetast zijn. Wij wilden de Porsche terugbrengen naar de kleur waarin de auto vanuit de fabriek is afgeleverd. Aanvankelijk zou deze Porsche nieuw worden afgeleverd in de kleur 'silber metallic', maar de eerste eigenaar koos voor de 'sonderfarbe' Stone Grey' (Stein Grau). Dit is een prachtige, klassieke kleur, een lichte grijs met een olijftint erin. In direct zonlicht oogt de kleur lichter en neigt deze naar crème, in de garage en bij bewolking komt de olijftint juist weer sterk naar voren (zie ook de foto's, waarbij de auto zowel binnen als buiten is gefotografeerd). Tot op de dag van vandaag maakt deze unieke kleur, in combinatie met zijn roestvrijstalen targabeugel dat de auto een zeer chique uitstraling heeft, die onderweg gegarandeerd veel bekijks geeft.

 

Motor

Basismateriaal van de motor is lichtgewicht magnesium, een metaal dat door Porsche veelvuldig voor hun raceauto's werd gebruikt. De 2.7 motor in deze Porsche (matching motornummer 61417xx) heeft het zeldzame 7R krukashuis, het sterkste magnesium motorblok van Porsche, zoals ook op de eerdere 2.4S toegepast werd. Door de opbouw van de motor, zijn geringere massa en zijn specificaties, zit hij in motorgedrag dichter bij de 2.4 dan bij de modellen erna (SC en 3.2). De motor heeft in de US, bij de gerenommeerde Porsche specialist Peter Zimmerman / Red Line een motorrevisie gehad en ook in Europa zijn uitvoerige werkzaamheden aan de motor verricht (waaronder revisie van de originele dynamo en montage van elektronische ontsteking met high performance bobine), waardoor de motor echt in topconditie is. Deze motor is een stuk feller dan de standaard 2.7 en voelt zelfs feller aan dan de 2.7S. Deze Porsche is de afgelopen 7 jaren bij Sportomotive in onderhoud geweest, waardoor de motor in zeer goede conditie verkeert en garant staat voor vele betrouwbare en sportieve kilometers. Tevens hebben wij ca. twee jaar geleden de motor voorzien van een upgrade met hydraulische kettingspanners.

Versnellingsbak

De Porsche heeft een magnesium versnellingsbak van het type 915/06. De magnesium versnellingsbak zoals gebruikt in de 911 productie-auto's was een directe afgeleide van Porsche's 916 race transmissie. Versnellingsbak en schakelmechanisme voelen goed aan en de auto schakelt soepel.

 

Interieur

Het interieur is in 'blau-schwartz' uitgevoerd (voorstoelen en achterzitjes in kunstleder). Het interieur is door Sportomotive geheel gereconditioneerd, met behoud van alle originele details. De kofferbakbekleding is een aantal jaren geleden vervangen.  Het Targadak is voorzien van volledig nieuwe bekleding en sluit perfect op het koetswerk.

 

Prijs

Verkocht

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over deze Porsche of wil je deze graag komen bezichtigen? Dan ben je van harte welkom. De auto staat in onze werkplaats in Goirle. Maak wel even een afspraak voor een bezichtiging, dan maken wij graag tijd voor je vrij. Je kunt ons bellen of mailen.

 

bottom of page