top of page

VERKOCHT

Porsche 911 2.7 Targa 'oer' G-model - 10/1973 (modeljaar '74)

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 911 2.7 Targa 10-1973 (restauratie 2016/2017)

 

 

Deze 911 is een zeer bijzondere vondst. Het is een van de allereerste G-modellen. In 1973, precies 10 jaar na de introductie van de 911, moest Porsche iets doen om de oliecrisis van begin jaren 70 te overleven. Daarom kwam Porsche met de veel zuiniger, maar krachtiger 2.7 motor met de Bosch K-Jetronic brandstofinjectie. In combinatie met lichtgewicht materialen, zoals magnesium voor motor en versnellingsbak, wist Porsche een stap te zetten naar de moderne tijd.

 

Algemeen

Deze auto is nieuw geleverd in Los Angeles en heeft jarenlang rondgereden in Hollywood en Santa Monica. De Porsche is lange tijd eigendom geweest van een bekende Hollywood acteur, die momenteel een acteer- en theaterschool heeft, waar vele bekende acteurs doceren. Sinds 1997 is de auto in Europa en geheel Euro-spec uitgevoerd. Zoals gezegd, is dit een bijzondere, vroege 911, uit de tweede maand van de G-model productie met chassisnr. 9114110825 (nummer 825 uit een totale productie van 3.100). De auto heeft matching chassis, motor en versnellingsbak. De Porsche is door ons op Nederlands kenteken gezet en voorzien van een nieuwe APK, geldig tot en met november 2018. De teller geeft 84.000 aantoonbare mijlen aan. Dit komt overeen met 134.000 kilometer (dit wordt onderbouwd door aanwezige facturen). De auto heeft de officiele Porsche 'Geburtsurkunde' en zijn historie van de afgelopen 30 jaren is aanwezig. 

 

Koetswerk

Het koetswerk is van het type 'Narrow Body'. Het koetswerk was in geheel originele, roestvrije en schadevrije conditie en vormde een perfecte basis voor onze restauratie. De auto heeft nog zijn oorspronkelijke bodemplaten, die volledig recht en onaangetast zijn. Wij wilden de Porsche terugbrengen naar zijn originele kleur 'Stone Grey', zoals vermeld op het lakplaatje. Stone Grey is een prachtige, klassieke kleur, waarin klanten op verzoek hun Porsche konden laten uitvoeren bij aflevering (Porsche noemde dit 'Paint by Sample'). Het koetswerk is door ons tot op het blanke metaal van zijn oude lak ontdaan. De nieuwe lak wordt volgens fabrieksspecificatie opgebouwd en zal eind januari 2017 gereed zijn (dit is inmiddels gereed). Bij de opbouw van de auto zullen alle carosserierubbers worden vervangen

 

Motor

Basismateriaal van de motor is lichtgewicht magnesium, een metaal dat door Porsche veelvuldig voor hun race-auto's werd gebruikt. De 2.7 motor in deze Porsche (matching motornummer 61417xx) heeft het zeldzame 7R krukashuis, het sterkste magnesium motorblok van Porsche, zoals ook op de eerdere 2.4S toegepast werd. Door de opbouw van de motor, zijn geringere massa en zijn specificaties, zit hij in motorgedrag dichter bij de 2.4 dan bij de modellen erna (SC en 3.2). De motor heeft, zowel in Los Angeles als in Europa diverse uitvoerige motorrevisies ondergaan, waardoor de motor echt in topconditie is. Dit blijkt ook uit onze zeer grondige controle van de motortechniek (o.a. op inwendige sporen van metaal, kopbouten, oliesysteem, compressie en leak-down, koeling en brandstofsysteem). Uit deze controle is gebleken dat de techniek in uitzonderlijk goede staat verkeert. Inmiddels hebben wij ook het belangrijikste onderhoud uitgevoerd aan de motor om een blijvend goede werking te garanderen.

Versnellingsbak

De Porsche heeft een magnesium versnellingsbak van het type 915/06. De magnesium versnellingsbak zoals gebruikt in de 911 productie-auto's was een directe afgeleide van Porsche's 916 race transmissie. De koppeling en het schakelmechanisme zijn door ons gereviseerd en afgesteld, waardoor hij zeer soepel schakelt. 

 

Onderstel

De Porsche heeft originele optie 402, Koni schokdempers, voor een extra sportieve wegligging. Het remsysteem is door ons volledig gereviseerd, inclusief nieuwe remschijven. 

 

Electro

Alle verlichting en bedrading is door ons nagekeken en werkt goed. De bedrading is in opvallend originele conditie, dit in tegenstelling tot de vaak ondeskundig aangepaste elektro, die we regelmatig tegenkomen in klassieke 911's. De Porsche is voorzien van Europese koplampunits met de klassieke chroomranden. Het blowersysteem is door ons volledig gereviseerd, waardoor de aanjager in de auto perfect werkt.

Interieur

Het interieur is in 'blau-schwartz' uitgevoerd (voorstoelen en achterzitjes in kunstleder). Momenteel zijn wij bezig met de restauratie van het interieur, bestaande uit gedeeltelijke vervanging/bekleding/stoffering van interieurdelen, reiniging en reconditionering. Wij hebben de auto voorzien van een nieuwe kofferbakbekleding.

 

Beschikbaar

Tweede week april 2017. Bezichtiging op afspraak, op volgorde van aanmelding. 

 

Prijs

verkocht

 

bottom of page