top of page

VERKOCHT

Porsche 356 B-T6 1600 Super 75 Coupé - 11/1962 

Deze foto-gallery bevat vele foto's. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 356 B-T6 Super 75 Coupé 1962 (als project)

 

 

Het rijden in een oer-Porsche, zoals deze 356 uit 1962 heeft altijd iets magisch. Je stapt in een echte tijdcapsule. De echt goede exemplaren zijn bijna niet te vinden. Daarom zijn wij erg blij met de vondst van deze 356 B-T6 Super 75 Coupé.

Algemeen

Deze Porsche 356 B-T6 1600 Super 75 Coupé is oorspronkelijk afgeleverd in Zweden in november 1962. De auto verbleef in Zweden tot 1991, waarna deze naar Belgie werd gebracht. In juni 2018 haalden wij de Porsche naar Nederland. Het chassisnummer is 122.287. Porsche Classic heeft officieel bevestigd dat de 75 S-motor (75 pk) nog de originele motor is (motornummer P7043xx). De Porsche had bij aflevering de kleurcode 6204, de prachtige, klassieke kleur 'Ivory' of 'Elfenbein'. Ook het interieur is nog zoals origineel geleverd: black leatherette/corduroy.

 

Reeds uitgevoerde werkzaamheden aan koets en motor

In België werd ca. 15 jaar geleden met de restauratie van de Porsche gestart. Gedurende vijf jaar werd er hard aan de auto gewerkt en werd deze voorzien van veel nieuw plaatwerk (bodem, dorpels, accubak, kofferbodem, krikpunten). De gehele koets is ontlakt en staat volledig beschermd in de epoxy primer. De ophanging is compleet gemonteerd en voorzien van nieuwe rubbers en dempers. De remtrommels zijn gereviseerd en alle nieuwe remleidingen zijn aanwezig. Eveneens 15 jaar geleden is de motor volledig gereviseerd door een Porsche specialist in België (factuur voorhanden). Deze revisie omvatte tevens nieuwe zuigers en cilinders. 

 

Zeer compleet met onderdelen

De Porsche is bijna geheel compleet, zie ook de foto's. Uiteraard zal de auto moeten worden voorzien van nieuw tapijt en er ontbreken enkele interieurdelen, zoals hemel en hoedenplank. De belangrijkste originele interieurdelen zoals stoelen, achterzitjes en origineel, optioneel stuurwiel met chromen ring, klokken en radio zijn wel aanwezig en dat is erg bijzonder voor het behoud van de historie van deze auto. 
 

Beschikbaarheid

Omdat dit restauratieproject op dit moment niet binnen onze planning past, bieden wij deze 356 als restauratieproject aan.

Prijs

Verkocht

 

bottom of page