TE KOOP

Porsche 911S 2.7 Sunroof Coupé - 1976 

Deze foto-gallery zullen wij uitbreiden naarmate het restauratieproces vordert. Klik onder de foto's op 'meer foto's' om steeds de volgende 9 foto's te bekijken.

Porsche 911S 2.7 Sunroof Coupé - 04/1976 

 

Onze nieuwste aanwinst is een 911S 2.7 Coupé, die onze aandacht heeft getrokken vanwege zijn uitzonderlijk originele staat en zijn zeldzame en klassieke combinatie van een exterieur in GrandPrix White, een af-fabriek schuifdak, veel chroomaccenten en 'Braun/Beige Flechtnarbe' interieur. Deze volledig matching numbers Porsche laat op vele plaatsen zijn originaliteit zien met datumstempels van 1975. Met zijn 165 pk sterke motor en de soepel schakelende versnellingsbak is deze Porsche een genot om in te rijden.  

 

De auto werd op 3 april 1976 afgeleverd door de Porsche/Audi dealer in San Fransisco en heeft nog steeds de originele motor en versnellingsbak. Het oorspronkelijke onderhouds-/instructieboekje is aanwezig, alsmede het Porsche geboortecertificaat.

 

Koetswerk

Deze Porsche 911 is bijzonder interessant, omdat dit een exemplaar is uit de allerlaatste serie met de klassieke smalle body. Het lakwerk is zeer origineel en in binnenruimten als kofferbak, motorruimte en wielkasten is nog de eerste laklaag terug te vinden. De lakdiktemeter geeft goede lage waarden, die erop duiden dat de laklagen op de auto mooi dun zijn, waaruit je kunt afleiden dat het koetswerk onder de lak zeer strak is. Deze Porsche heeft de historische kleur GrandPrix Weiss (kleurcode 908), waarmee hij in 1976 ook is afgeleverd. De meeste Porsches die destijds zijn afgeleverd in GrandPrix Weiss, hebben een zwart of donkerblauw interieur. Deze Porsche heeft echter een prachtig Braun-Beige 'Flechtnarbe' interieur, een kleurencombinatie die je niet veel zult tegenkomen. De bodem is kaarsrecht en volledig roestvrij. Ook op belangrijke delen zoals tanksupport, dorpels, accubak, wielkasten en krikpunten is geen spoortje roest te bekennen. Alle plaatwerkdelen sluiten perfect op elkaar aan. De Porsche is voorzien van een optioneel af-fabriek electrisch schuifdak, dat perfect functioneert en een extra dimensie geeft aan het rijden bij mooi weer.

Deze Porsche is het laatste model met de gepolijste Fuchs velgen in de maat 6J x 15. Door ons voorzien van nieuwe Goodyear Performance banden 205/60 R15. 

 

Motor en versnellingsbak

De motor is de 165 pk S-uitvoering, zoals deze in Amerika werd geleverd. Wij hebben een uitgebreide analyse van de motor uitgevoerd. Hierbij is gebleken dat alle belangrijke motordelen nog volledig origineel zijn, met datumstempels van medio 1975 (zie foto's). Wij hebben de motor zeer grondig schoongemaakt en voorzien van nieuwe pakkingen, om een goede afdichting te garanderen. De motor heeft reeds een update ondergaan naar hydraulische kettingspanners. We hebben de motor uitgebreid getest op compressie, brandstofdruk, brandstofmengsel en ontsteking. De compressie en leak-down waarden zijn uitstekend en we hebben de motor perfect kunnen afstellen. De originele 915/44 versnellingsbak laat zich uitzonderlijk soepel schakelen, waardoor de auto heel gemakkelijk te rijden is. 

 

Wij hebben verder de volgende revisies/werkzaamheden uitgevoerd aan motor, aandrijving en onderstel:

 • Vervangen van keerringen, motorpakkingen en andere afdichtingen

 • Reinigen van injectoren

 • Vernieuwen bougies en bougiekabels

 • Reinigen en spoelen van brandstofsysteem

 • Vervangen van brandstofslangen

 • Vernieuwen brandstoffilter

 • Reinigen en spoelen van de motor en het oliesysteem

 • Vervangen van oliefilter

 • Vernieuwen luchtfilter

 • Revisie van de dynamo

 • Revisie van de startmotor

 • Afstelling motor

 • Revisie van de aandrijfassen en homokineten

 • Revisie van het remsysteem

 • Vervangen van schakelbussen

Interieur

Het interieur is uitgevoerd in leatherette in de kleur Bruin-Beige en is een prachtige, originele en praktisch onbeschadigde staat. Waar nodig zijn enkele restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Het dashboard heeft geen enkel scheurtje. Achterzitjes, hoedenplank en deurbekleding zijn eveneens allemaal onbeschadigd en in zeer goede conditie. Ook het originele vloertapijt is nog in de auto aanwezig en is door ons grondig met stoom gereinigd, waardoor het weer zijn diepe cognackleur heeft teruggekregen. De auto is voorzien van het optionele drie-spaaks Carrerastuur (optie 565), waarvan het leer nog soepel is en het stiksel perfect. De originele, in wit uitgevoerde hemel is nog volledig intact en grondig door ons gereinigd. 

 

Beschikbaarheid

vanaf 1 maart 2019

Prijs

77.500 euro

 

© 2015 by Brigitte Broer

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon

Sportomotive Classic Porsches

Ambachtsweg 5

4854 MK Bavel (Breda)

info@sportomotive.nl

www.sportomotive.nl