top of page

V E R K O C H T

Smart Fortwo Limited One Edition (Passion) - 2007
1.500 stuks gelimiteerde uitgave - 2e generatie - zeer bijzonder
Smart Fortwo Coupé Limited One Edition (Passion) - 2007

 

 

In 2007 introduceerde Smart de nieuwe (tweede) generatie van de Smart Fortwo en deed dat met het uitbrengen van de "Edition Limited One". Deze gelimiteerde Smart werd speciaal uitgebracht voor de Bologna Motor Show in een oplage van slechts 1.500 stuks. De Limited One is direct te herkennen aan zijn bijzondere "Pyrite Grey Metallic" lak, een prachtige groenig-grijze kleur die mooi combineert met de zilveren accenten zoals de Tridion veiligheidskooi, de spiegelkappen en de grille. Deze gelimiteerde uitgave is alleen gemaakt in een coupé versie, met een glazen panoramadak. Ook is hij uitgevoerd met 15 inch, zesspaaks lichtmetalen velgen. 

 

Algemeen

Deze Smart Fortwo is dan misschien een kleintje, het is een heel bijzonder exemplaar! Dit is een Smart van de tweede generatie en is in bijna niets meer te vergelijken met zijn voorganger, de eerste generatie Smarts (van vóór 2007). Deze nieuwe generatie laat een geheel andere wegligging zien en dat maakt deze Smart veel degelijker en betrouwbaarder dan zijn voorganger. Met zijn 71 pk motor verplaats je je zeer snel en in stijl... Deze auto is in topconditie en staat garant voor vele betrouwbare kilometers te maken!

Recent is het volgende onderhoud aan de auto uitgevoerd:

 • Motorolie ververst

 • Nieuw oliefilter

 • Nieuwe bougies

 • Nieuwe remblokken voor

 • Airco afgevuld

 • Vier nieuwe banden (Continental EcoContact 6): Achter: 195/ 50   Voor: 175/55 

Motor en versnellingsbak

De krachtbron van deze Smart is de snelle 71 pk benzinemotor en een 5 versnellingsbak, die zowel handmatig als automatisch te bedienen is. Voor de liefhebbers van het echte sportieve rijden is deze Smart zelfs uitgevoerd met F1 schakelflippers aan het stuur. De versnellingsbak van de tweede generatie Smarts is enorm verbeterd ten opzichte van de eerste generatie, die vaak veel vertraging had en schokkerig schakelde. Lees meer over de verschillen tussen generatie 1 en 2 verderop in deze beschrijving. Op de teller slechts 92.041 kilometers! 

 

Interieur en uitrusting

Het interieur is uitgevoerd in een uniek 'nappa leer' pakket, bestaande uit lederen stoelen, stuurwiel, schakelpook en met leer afgebiesde vloermatten. Alle leer is uitgevoerd in cognac-bruin. Deze Smart is zeer uitgebreid uitgerust met airconditioning, klokjes op het dashboard, radio, tachometer, stoelverwarming, afvalbakje, set van originele (uitneembare) Smart dashboardtas + boodschappentas en bagageafdekking. Deze Smart is ook uitgerust met de optionele achterbakafscheiding, voorzien van een handig bagagenet achter de stoelen. Het achterklepje kan in uitgeklapte toestand dienen als zitbankje (draagt zo'n 150 kilo) en is tevens een ruime opslagplaats (zie foto's). Hierin is een originele Smart EHBO set opgeborgen met verbanddoos en fleecedeken. 

 

Verbeteringen in de 2e generatie Smarts (2007 - 2014)

 • met de nieuwe veiligheidsnormen is deze Smart nu 5,5 cm langer en 3,1 cm breder. De grotere maatvoering en de daarbij behorende compleet nieuwe onderhuidse constructie zorgt voor een spectaculair verbeterde wegligging, meer bescherming bij een aanrijding, maar ook voor iets meer binnenruimte 

 • dubbele achterlichten

 • nieuw horizontaal dashboard bekleed met duurzame fashion weefsels. 

 • contactsleutel tussen de twee stoelen op de vloer, net voor de sequentiële versnellingspook

 • de kofferruimte biedt een capaciteit van 220 liter

 • de grootste verbetering zit in de sequentiële versnellingsbak, waarvan de schakelingen in de eerste generatie Smarts te traag waren en onaangename schokken veroorzaakten. In deze nieuwe Smart werd een nieuwe ZF unit geplaatst met 5 schakelingen.  

 • een nieuwe benzinemotor met 3 cilinders oorspronkelijk van Mitsubishi met een 999 cc, die met maar liefst 71 pk zorgt voor een pittig autootje. 

 • De topsnelheid werd verbeterd met 145 km/u voor de benzineversies.

 

Prijs

4.250,--

 

bottom of page